Asennusohjeita

Ohjeita Mathcad asennukseen ja lisenssin hakuun

Tästä löydät erilaisia ohjeita liittyen Mathcadin asennukseen sekä lisenssitiedoston hakemiseen. Ohjeet avautuvat .pdf -tiedostona erilliseen välilehteen. Tältä sivulta löydät seuraavat ohjeet:

1. Miten luodaan PTC eSupport tili
2. Miten löydät tietokoneesi MAC-osoitteen
3. Lisenssin haku
4. Mathcad Prime lisenssin asennus
5. Lisenssin siirto
6. Verkkolisenssit
7. Lisenssin lainaus
8. Opiskelijalisenssin aktivointi
9. Lisenssin päivitys

Miten luodaan PTC eSupport tili

Mathcad lisenssit haetaan ja hallitaan PTC:n eSupport sivustolta käyttäen henkilökohtaista tunnusta. Kun olet saanut tilausvahvistuksen sähköpostiisi, pääset luomaan eSupport tilin. Lue ohjeesta, miten oma eSupport tili luodaan.

Avaa .pdf uuteen välilehteen

Miten löydät tietokoneesi Host-ID

Ennen Mathcad lisenssin hakemista tarvitset työaseman Host-ID. Alla olevasta ohjeesta opit, miten löydät työaseman Host-ID numeron.

Avaa .pdf uuteen välilehteen

Lisenssin haku

Mathcad lisenssit haetaan itse PTC:n eSupport sivustolta. Tässä ohjeessa kerrotaan, miten saat haettua lisenssitiedostoja.

Avaa .pdf uuteen välilehteen

Mathcad Prime lisenssin asennus

Tässä ohjeessa näytettään miten Mathcad Prime -lisenssin voi asentaa lisenssivelholla.

Avaa .pdf uuteen välilehteen

Lisenssin siirto

Kun lisenssi halutaan siirtää koneesta toiseen, on haettava uusi lisenssitiedosto eSupport sivustolta. Tässä ohjeessa kerrotaan, miten lisenssitiedosto haetaan ja siirretään uudelle koneelle.

Avaa .pdf uuteen välilehteen

Verkkolisenssit

Jos sinulla on kelluvia Mathcad-lisenssejä, tarvitset serverille FlexNet lisenssipalvelinohjelman. Tässä ohjeessa kerrotaan miten FlexNet lisenssipalvelinohjelma asennetaan.

Avaa .pdf uuteen välilehteen

Lisenssin lainaus

Jos sinulla on kelluvia Mathcad-lisenssejä palvelimella, voit lainata yhden etätyöpäivän tai asiakaskäynin ajaksi. Tässä ohjeessa kerrotaan, miten palvelimella oleva lisenssitiedostoa voidaan lainata tai palauttaa.

Avaa .pdf uuteen välilehteen

Opiskelijalisenssin aktivointi

Kun olet tilannut ja maksanut opiskelijaversiosta saat sähköpostiviestin jossa on aktivointikoodi .Tämä ohje kertoo miten aktivointikoodilla saat haettua opiskelijaversion lisenssi.

Avaa .pdf uuteen välilehteen

Lisenssin päivitys

Jos sinulla on ylläpito voimassa voit päivittää lisenssitiedostosi, jolloin saat käyttöösi Mathcadin uudemman version. Tässä ohjeessa kerrotaan, miten saat päivitetyn lisenssitiedoston, joka käy uusimalle Mathcad versiolle.

Avaa .pdf uuteen välilehteen